Translate

dinsdag 22 april 2014

Postbodes opgepakt voor bij elkaar frauderen van 3,5 ton


Verdachten onderschepten brieven van de Belastingdienst

© anp.


Zes postbodes zijn vandaag gearresteerd in een onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) en de FIOD naar fraude met belastinggeld. Zij hebben vermoedelijk brieven onderschept waarin de Belastingdienst bankrekeningnummers opvraagt van mensen die recht hebben op een teruggave van de fiscus. In totaal zouden zij zo 3,5 ton rijker zijn geworden.

De postbezorgers gaven vervolgens nummers op van rekeningen waar zij zelf bij konden. Stortingen van de Belastingdienst werden snel opgenomen bij een pinautomaat. Op die manier zouden de verdachten zo'n 3,5 ton bij elkaar hebben gefraudeerd. Een zevende verdachte regelde bankrekeningen en pinpassen, denkt het OM. De frauduleuze praktijken speelden zich in 2012 en 2013 af.

Vier mannen en drie vrouwen
De postbodes werkten in Den Haag, Wassenaar, Voorhout en Bussum. Het gaat om vier vrouwen en drie mannen, in leeftijd variërend van 25 tot 54 jaar. Bij huiszoekingen namen rechercheurs een paar duizenden euro cash, een BMW, sieraden en administratie in beslag.

Het kan zijn dat ook anderen dan de gearresteerde verdachten geld van de betrokken bankrekeningen hebben opgenomen. Het tv-programma Opsporing Verzocht zendt vandaag beelden uit van camera's bij geldautomaten.

Onmogelijk
De Belastingdienst heeft dit soort fraude inmiddels onmogelijk gemaakt. Vanaf 1 december kan een burger nog maar met één rekeningnummer zaken doen met de dienst. Die rekening moet bovendien op naam staan van degene die recht heeft op de teruggave.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: