Translate

woensdag 16 april 2014

Palestijnen gewond op heilige Tempelberg

Gelovigen bezoeken de klaagmuur van de Joodse Tempel die op de Tempelberg in de oude stad Jeruzalem is gebouwd © anp.Bij ongeregeldheden op de Tempelberg in Jeruzalem zijn vandaag ongeveer 25 Palestijnen gewond geraakt. De politie gebruikte traangas om de Palestijnen te verspreiden, meldde het Palestijnse persburau Wafa. Volgens de Israëlische politie gooiden tientallen jonge Palestijnen stenen naar joden en agenten.

De Tempelberg is voor zowel joden als moslims een heilige plek. Op de berg in het oosten van Jeruzalem staan de al-Aksamoskee en de Rotskoepel, maar op de plek stond ook tot de verwoesting in het jaar 70 de tweede Joodse Tempel, waarvan de Klaagmuur het enige overgebleven restant is.

De joden vieren sinds maandag Pesach, hun paasfeest, en er zijn gelovigen die dan de Tempelberg willen bezoeken.


3 opmerkingen:

 1. Wanneer leren beide volken vreedzaam naast elkaar te leven.Tijdens het bidden wordt er gevochten, onbegrijpelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel zodra de Joden stoppen met het uitmoorden van de Palestijnen en Palestina terug geven aan deze bevolking is het geweld voorbij!
  De Joden gedragen zich als beesten t.a.v. de Palestijnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Moslims gooien inderdaad met stenen en molotovcocktails op hun 'heilige plek'.

  Het maakt duidelijk dat ze die plek alleen willen hebben omdat die heilig is voor een ander geloof, een praktijk waar hindoes, boeddhisten enz. ook onder te lijden hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: