Translate

maandag 21 april 2014

Paasbestand Oekraïne onder druk na 'godslasterlijke provocatie'

Slachtoffers van het vuurgevecht van afgelopen nacht in Slavjansk. © reuters.Oekraïne en Rusland beschuldigen elkaar van provocaties na een vuurgevecht bij de Oost-Oekraïense stad Slavjansk, die in handen is van pro-Russische separatisten. Zeker drie mensen kwamen door de schietpartij om het leven. Volgens Rusland houdt Oekraïne zich niet aan het akkoord over het conflict dat donderdag werd gesloten in Gèneve.

Moskou stelt dat de Oekraïense nationalistische groepering Rechtse Sector pro-Russische separatisten aanviel. Volgens de separatisten naderde een konvooi van vier voertuigen om 2 uur 's nachts hun controlepost, waarna de aanvallers het vuur openden.

'Het paasbestand is geschonden', aldus het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens Rusland toont de schietpartij dat het de Oekraïense autoriteiten niet lukt om 'gewapende extremisten' in bedwang te houden. 'Deze provocatie bewijst dat het gebrek aan wil bij de machthebbers in Kiev om nationalisten en extremisten in toom te houden en te ontwapenen.'

De zelfbenoemde pro-Russische burgemeester van Slavjansk wil dat Rusland troepen stuurt naar zijn stad om de vrede te bewaren. 'Ze doden onze broeders', zei Vjatsjeslav Ponomariov op een persconferentie die werd uitgezonden op de Russische staatstelevisie.
Bron
Lees ook: Paasbestand Oekraïne: met gebakjes op de barricades

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: