Translate

zaterdag 5 april 2014

Ontsnapte meesterfraudeur slaat opnieuw slag

© Thinkstock.Een voortvluchtige Tsjechische fraudeur heeft deze week opnieuw toegeslagen. Vladimir Prokop maakte omgerekend 360.000 euro buit van het museum waarin hij sinds kort werkte en wist via de nooduitgang en een taxi de politie voor te blijven.

Lokale media melden dat Prokop eerder al drieënhalve ton stal van een evangelisch kerkgenootschap in Praag waar hij als penningmeester werkte. Hij werd gepakt en moest de cel in, maar nam afgelopen juni de benen. Met een valse identiteit en vals CV ging hij onlangs opnieuw in de Tsjechische hoofdstad als boekhouder aan de slag, nu voor het nationale landbouwmuseum.

In zijn nieuwe functie verstopte de man ongeveer een derde van het jaarlijkse museumbudget. De organisatie rook onraad en belde de politie, maar Prokop rende het kantoor uit en ontsnapte via de museumzalen en de nooduitgang. Sinds hij buiten in een taxi stapte, ontbreekt van hem ieder spoor. Wel vond de politie de pakweg 20 miljoen Tsjechische kroon terug: het bedrag lag in plastic tassen in zijn flat.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: