Translate

maandag 7 april 2014

Ontknoping nabij in zoektocht naar vermiste vlucht MH370

© afp.De maleisische minister van transport heeft zojuist in een persconferentie verklaard dat de meest veelbelovende aanwijzingen tot nu toe zijn opgediept over de vermeende locatie van de vermiste Boeing 777 van Malysian Airlines die 31 dagen geleden van de radar verdween.

Op een Australisch marineschip, de Ocean Shield, zijn op de Indische Oceaan signalen ontvangen die mogelijk afkomstig zijn van de zwarte doos van een vliegtuig. Het schip doet mee aan de internationale zoektocht naar de op 8 maart spoorloos verdwenen Maleisische Boeing 777.

De Australische coördinator van de zoektocht, Angus Houston, heeft maandag gezegd dat de signalen zeer bemoedigend zijn, omdat het dezelfde signalen zijn als signalen van de zwarte doos in een vliegtuig en van het apparaat dat elektronische vluchtgegevens opslaat.

Signalen
Eerst ving de speciale apparatuur aan boord van de Ocean Shield 2 uur en 20 minuten lang een signaal op. Nadat het was weggestorven, is het schip omgedraaid en kreeg het nog ongeveer een kwartier deze signalen door.

In het weekeinde ontving een Chinees schip ook zulke signalen. Maar dat was honderden kilometers ten zuidwesten van de plek waar de Ocean Shield signalen ontving, 1.680 kilometer ten noordwesten van de West-Australische stad Perth. De zee is er ongeveer 4,5 kilometer diep.

Het kan volgens Houston nog dagen duren voordat bekend is of de signalen afkomstig zijn van de Maleisische Boeing. Die was als vlucht MH370 met 239 mensen aan boord onderweg van Kuala Lumpur naar Peking, toen het toestel ten noorden van het Maleisische schiereiland Malakka verdween. De communicatie werd uitgeschakeld en het vliegtuig zou plotseling in zuidwestelijke richting zijn gaan vliegen.
Bron
Lees ook: 'Signalen zijn vrijwel zeker van MH370'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: