Translate

dinsdag 15 april 2014

Lisanne en Kris trokken op met Nederlandse mannen

Het restaurantje Nelvis. © Tripadvisor.Twee Nederlandse mannen die in Panama contact hadden met de later verdwenen Lisanne Froon en Kris Kremers zijn volgens de Nederlandse politie 'net terug op eigen bodem'. Ze worden vandaag gehoord.

De politie hoopt dat de twee mannen meer kunnen zeggen over de plannen die de meiden maakten voor hun verblijf in Panama.

De politie dacht aanvankelijk dat de twee Nederlanders de dag van de verdwijning van de meiden gelunched hadden met hen bij restaurant Nelvis, een horecagelegenheid die wordt aangeprezen door de Spaanse school waar de vriendinnen een cursus volgden, maar dat blijken twee andere mannen te zijn geweest. Die zijn nog niet opgespoord.

Lisanne en Kris blijken de eerste twee weken van hun vakantie te zijn opgetrokken met twee andere Nederlanders. Ook zij worden gehoord.

De mannen zijn geen verdachte, zo benadrukte een woordvoerder. Ze hebben een dag voordat de meisjes voor het laatst gezien zijn nog met ze gesproken en de politie wil graag weten wat er gezegd is en waar het gesprek over ging. Het duo keerde vorige week terug uit Panama. Over de identiteit van de jongens doet de politie geen mededelingen.
Zoektocht minder intensief
Gisteren maakte de autoriteiten in Panama bekend te stoppen met de intensieve speurtocht naar de Amersfoortse vrouwen. De afgelopen weken is gezocht in de bergen bij het westelijke stadje Boquete. Mogelijk zijn de twee daar gaan wandelen.

'Als ze daar waren, dan hadden we ze al gevonden', verklaarde een woordvoerder van de reddingsbrigade. Hij zei uit te sluiten dat de twee vermisten nog in het gebied zijn dat uitgebreid en diverse malen is doorzocht.

De ouders van de vermiste Kris Kremers (21) blijven in elk geval tot vrijdag in Panama. Ze volgen het onderzoek op de voet en zullen er donderdag een mis bijwonen die aan hun dochter en haar eveneens vermiste vriendin Lisanne Froon (22) wordt opgedragen.

Nederlandse politie
De Nederlandse politie blijft de vermissing van Kris en Lisanne Froon onderzoeken. De Nationale Politie liet dat gisteravond weten. De familie heeft op een persconferentie benadrukt dat het belangrijk voor hen is 'te weten dat het politieonderzoek doorgaat'. 'We denken nog steeds dat ze leven.'
Bron
Lees ook: 'Gevonden haren niet van vermiste Lisanne en Kris'
Lees ook: Paranormale Panamese 'ziet' vermiste meiden in dromen
Lees ook: 'Inpakken was breekmoment'
Lees ook:35 tips over vermiste Kris en Lisanne
Lees ook: Radio en buitenlandse media ingezet voor Kris en Lisanne
Lees ook: 'Misschien zitten Kris en Lisanne in afgesloten huizen'
Lees ook: Interpol blundert met vermissing Kris en Lisanne
Lees ook: Laatste zoekdag voor honden in Panama
Lees ook: Benefietconcert voor Kris en Lisanne levert 20.000 euro op
Lees ook: Zoektocht naar Lisanne en Kris mogelijk uitgebreid naar Costa Rica

    • verwijderen
Meer lezen: zoek berichten met dezelfde label; selecteer de label, klik, wacht tot de pagina vernieuwd is; scroll naar beneden voor nog meer berichten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: