Translate

donderdag 10 april 2014

Indiase Boeing 777 half uur onzichtbaar boven Duitsland

© photo news.Amper vijf dagen na de mysterieuze verdwijning van de Boeing 777 van Malaysia Airlines, 'verdween' een toestel van Jet Airways boven Duitsland. De bemanning van de Boeing die onderweg was van Londen naar Mumbai, reageerde een half uur lang niet op oproepen van de Duitse luchtverkeersleiding. Het incident zorgde voor paniek bij de Duitsers, schrijft The Indian Express.

De krant The Indian Express kon beslag leggen op documenten van de Indiase luchtvaartautoriteiten. Die startten een onderzoek na een klacht van de Duitse collega's. De piloten van de Boeing van Jet Airways reageerden op 13 maart, precies vijf dagen na het verdwijnen van vlucht MH370, niet op de oproepen van de luchtverkeersleiding.

Paniek
De Boeing 777-300 ER had 321 passagiers aan boord. 'Er was een half uur lang geen communicatie met het toestel boven het Duitse luchtruim. De Duitse autoriteiten raakten in paniek, zo kort na het verdwijnen van vlucht MH370', aldus een Indiase beambte.

Een woordvoerder van Jet Airways bevestigde het incident. 'Er was geen communicatie omdat de crew vergat om het volume van het communicatieapparatuur open te draaien na het afzetten van de koptelefoons. Het incident werd onderzocht door de bevoegde autoriteiten en een rapport werd overgemaakt aan de Duitse collega's', aldus de woordvoerder. De piloten werden daarna twee weken geschorst.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: