Translate

donderdag 10 april 2014

Gemeentehuis Reusel afgezet en beveiligd

© Google Streetview.Rondom het gemeentehuis in Reusel (Noord-Brabant) zijn barricades geplaatst vanwege dreigementen. Het gebouw wordt in de avond, nacht en in het weekeinde beveiligd. De gemeente heeft dat donderdag bekendgemaakt. Om welk soort dreigementen het gaat, wil een woordvoerster van de gemeente niet kwijt. Behalve dat er 'naar aanleiding van politieonderzoek' is gekozen voor deze vorm van beveiliging.

'Er zijn bedreigingen geuit naar de gemeente die betrekking hebben op het gemeentehuis. Deze dreigementen nemen we zeer serieus. Na uitvoerig politieonderzoek is besloten een aantal voorzorgsmaatregelen te treffen', stelt de gemeente. Wanneer de bedreigingen zijn geuit, wil de woordvoerster ook niet kwijt.

De gemeente benadrukt dat het gaat om voorzorgsmaatregelen en dat er geen concrete aanwijzingen zijn voor gevaar. 'We begrijpen dat dit soort uitingen en de maatregelen die daar uit voortgekomen zijn bedreigend overkomen. Begrijp echter goed dat het voorzorgsmaatregelen zijn', adviseert de gemeente inwoners van Reusel. 'Er zijn nog geen concrete aanwijzingen dat er iets gaat gebeuren. Blijf daarom ook kalm.'

Volgens de woordvoerster kan er op dit moment wel 'gewoon' gewerkt worden in het pand.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: