Translate

maandag 14 april 2014

Duikboot zoekt verder naar verdwenen vliegtuig MH370


Bij de zoektocht naar het verdwenen vliegtuig van Malaysia Airlines wordt vandaag voor het eerst een duikboot ingezet. De onbemande onderzeeër kan met behulp van sonar een driedimensionale kaart van de zeebodem maken.

De afgelopen weken zijn meermaals signalen opgevangen boven water die mogelijk afkomstig waren van de zwarte dozen van vlucht MH370. Het laatste signaal werd al bijna een week geleden waargenomen, waardoor het volgens de speurders tijd is de duikboot in te zetten. 'We hebben al zes dagen niets opgemerkt, dus het is tijd om onder water te gaan', zei Angus Houston, die de zoekactie coördineert.

De zwarte dozen van het vliegtuig sturen automatisch een signaal uit zodat het vliegtuig in geval van een ongeluk kan worden gevonden. De batterijen van de zwarte dozen gaan echter maar een maand mee, en het is al meer dan een maand geleden dat vlucht MH370 verdween. Houston benadrukte dan ook dat mensen hun verwachtingen moeten temperen.

'Ik roep u op niet er van uit te gaan dat de inzet van de autonome onderzeeër ook tot de vondst van het vliegtuigwrak leidt. Misschien lukt het niet', aldus Houston. Dit is echter de beste aanwijzing die we hebben en we moeten het dan ook volledig uitzoeken. Ik benadruk wederom dat dit een langzaam en nauwgezet proces is.'

Tussen 5 en 8 april heeft de Australische marine vier keer signalen opgevangen uit de zwarte doos van het vliegtuig die tijdens vlucht MH370 verdween. De Bluefin-21 zal worden ingezet in het gebied waar het laatste signaal is gehoord. Het vliegtuig van Malaysian Airlines verdween 8 maart van de radar. Het toestel had 239 mensen aan boord.
Bron
Lees ook: 'Zoektocht MH370 onder water klaar binnen een week'
Lees ook: 'Opgevangen 'pings' waren niet van vermiste Boeing'


Meer lezen: zoek berichten met dezelfde label; selecteer de label, klik, wacht tot de pagina vernieuwd is; scroll naar beneden voor nog meer berichten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: