Translate

maandag 14 april 2014

Drie Libanese journalisten van Hezbollah-zender gedood in Syrië

Soldaten van het Syrische leger rijden door het christelijke dorp Maloula, ten noordoosten van Damascus. © reuters.


Drie journalisten die werkten voor het Libanese Al-Manar TV, dat in handen is van Hezbollah, zijn om het leven gekomen toen de auto waarin ze zaten werd doorzeefd met kogels. Dat heeft de televisiezender maandag bekendgemaakt. De journalisten waren in Maloula, een oude christelijke stad, die kort daarvoor was heroverd door het Syrische leger.

De drie zijn verslaggever Hamza al-Haj Hassan, technicus Halim Allaw en cameraman Moahmmed Mantash. Twee andere collega's raakten gewond. Op beelden is te zien dat hun auto vol met kogelgaten zit. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten werden de drie journalisten getroffen door een scherpschutter van een rebellenbrigade. Vier Syrische militairen die de mannen probeerden te redden moesten hun actie eveneens met de dood bekopen.

Hezbollah is een trouw bondgenoot van de Syrische president Bashar Assad. Strijders van de beweging zijjn naar Syrië gereisd en zijn van groot belang gebleken bij het heroveren van belangrijke plaatsen langs de grens met Libanon.


1 opmerking:

Laat een reactie achter: