Translate

dinsdag 22 april 2014

Dierentuin over 'schokkend' filmpje: tijgers eten nu eenmaal vlees

© Archieffoto ANP.


In Dierenrijk Nuenen verorberde een tijger op eerste paasdag voor de ogen van verbaasde ouders en huilende kinderen een wit konijntje. De dierentuin zegt vandaag tegen Omroep Brabant dat ze het jammer vindt dat het voederen van de tijgers als schokkend is ervaren.

'Roofdieren eten nu eenmaal vlees, het zijn geen vegetariërs', reageert parkmanager Martin van Hees op de commotie nadat de regionale omroep een filmpje van de konijn-etende tijger op YouTube had geplaatst. 'Onze roofdieren krijgen regelmatig vlees te eten. Op speciale dagen geven we uit educatief oogpunt speciale voederpresentaties voor het publiek. De roofdieren krijgen dan een kip of konijn waar de vacht nog om zit.'

De parkmanager legt uit dat het voor de spijsvertering van de roofdieren belangrijk is dat zij regelmatig hun prooi letterlijk met huid en haar opeten. Bij de voederpresentatie zouden veel ouders weggelopen zijn en hebben kinderen staan huilen. Dierenrijk Nuenen, dat zich 'dé Kinderdierentuin' noemt, belooft voortaan vooraf beter aan te kondigen wat er bij de voederpresentaties te zien zal zijn.

Emotionele reacties
(Voeder)presentaties leiden in dierentuinen vaker tot emotionele reacties. Eerder dit jaar was er veel verontwaardiging over een Deense dierentuin dat een gezonde giraf doodde en voerde aan de leeuwen, omdat er geen plek meer voor het dier was.

Vorig jaar maakte Sky News een reportage over een Chinese dierentuin die levende kippen, geiten en koeien aan tijgers voerde. De directie van dat park verdedigde zich met het argument dat het voeren met levende dieren een goede training voor de roofdieren is, omdat de tijgers moeten terugkeren in de vrije natuur.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: