Translate

zaterdag 5 april 2014

De gulden is terug, nu als virtuele munt


Nederland heeft eigen cryptovaluta

Een gulden. De digitale florijn ziet er net even wat anders uit. © anp.


Nederland heeft sinds deze week een eigen digitale cryptovaluta: de E-Gulden. Volgens de bedenkers van de virtuele munteenheid, een groep studenten, komen er maximaal 21 miljoen E-Guldens in omloop waarvan de helft wordt weggegeven aan Nederlanders.© e-gulden.com.

De andere helft kan worden 'gemined' met een computer. Dat houdt simpel gezegd in dat de computer het geld genereert door berekeningen te maken. De E-Gulden is al op 30 maart in stilte gelanceerd, maar nu pas officieel geïntroduceerd omdat het inmiddels wordt geaccepteerd op verschillende markten.

Bitcoin
De E-Gulden is net als bekendere cryptovaluta als Bitcoin en Dogecoin een virtuele munteenheid die niet door de overheid of door banken wordt beheerd. De introductie van de Nederlandse 'digivaluta' is begeleid en wordt ondersteund door Mr. Mark Teurlings van Teurlings en Ellens Advocaten.
Iedere Nederlander die aan de slag wil met E-Guldens kan op e-gulden.com een eigen virtuele portemonnee aanmaken. In die 'spaarpot' worden dan ook meteen, gratis, 50 E-Guldens gestopt. Volgens de bedenkers van het systeem om het vertrouwen in de E-Gulden te versterken.

Overigens komt de gulden vermoedelijk niet alleen terug als E-Gulden. In Amsterdam schijnt hard gewerkt te worden aan een andere virtuele munt die refereert aan de oude gulden: de Guldencoin.


© e-gulden.com.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: