Translate

zondag 6 april 2014

Brokstukken gezien in gebied waar 'signaal' is opgevangen

Schepen van de Australische marine zoeken naar de vermiste Boeing. © epa.Een Chinees vliegtuig heeft brokstukken gefotografeerd in het gebied waar een signaal werd opgevangen van mogelijk een zwarte doos. Het gaat om een aantal witte objecten. Het is niet zeker of ze afkomstig zijn van de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines, meldde persbureau Xinhua.


Chinese vliegtuigen vonden eerder ook al objecten op zee, maar die bleken niet afkomstig van het vermiste vliegtuig. Een Chinees schip dat in de Indische Oceaan meedoet aan de zoektocht naar het vliegtuig had een signaal opgevangen op een frequentie die wordt gebruikt voor bakens in zwarte dozen van vliegtuigen.

Het schip Haixun 01 ving een signaal op de frequentie 37,5 kilohertz. Dat is de frequentie die onderwaterbakens in zwarte dozen gebruiken. Verwacht wordt dat de zwarte doos in het verdwenen toestel tot 7 april signalen kan blijven uitzenden en dat daarna de batterijen leeg zijn.

Hoge golven
Drie vliegtuigen, 10 militaire vliegtuigen en 11 schepen zijn vandaag ingezet. Het zoekgebied is zo'n 1700 kilometer ten noordwesten van de Australische kuststad Perth. Sterke wind en hoge golven maken de zoektocht moeilijk.


De zoektocht naar het verdwenen passagiersvliegtuig van Malaysia Airlines gaat vanaf deze week ook onder water verder. Een Australisch en een Brits marineschip speuren met speciale apparatuur onder het oceaanoppervlak van de Indische oceaan naar de zwarte dozen (bestaande uit een vluchtdatarecorder en een cockpitstemrecorder) van de al weken vermiste Boeing 777.

De zoekploegen hebben hun hoop gevestigd op het traceren van het zogeheten 'pingsignaal' van de vluchtrecorders. Het vliegtuig is in de eenzame en uitgestrekte uithoek van de oceaan anders haast onvindbaar.

Plek aangepast
De plek van de zoekactie werd vorige week aangepast nadat uit een analyse bleek dat het toestel waarschijnlijk sneller heeft gevlogen dan eerder werd gedacht en daardoor eerder door zijn brandstof heen was. Eerder werd gezocht in een gebied op zo'n 2500 kilometer ten zuidwesten van de Australische stad Perth. Inmiddels wordt op zo'n 1100 kilometer ten noordoosten van dit gebied gespeurd naar brokstukken.
Bron
Lees ook: Zoektocht vermiste vlucht op plek van opgepikte signalen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: