Translate

maandag 28 april 2014

Bezoek aan Londen gepland? Pas op: personeel metro in staking

Mensen in Londen wachten op de metro. © epa.Nederlanders op vakantie in Londen moeten rekening houden met grote chaos in het verkeer. Het personeel van de ondergrondse is vanavond om 22.00 uur (onze tijd) voor 48 uur in staking gegaan. Dit gebeurt uit protest tegen het plan om alle bemande loketten voor kaartverkoop door machines te vervangen.

Met de sluiting van de loketten zijn 960 banen gemoeid. Bij de London Underground werken 18 duizend mensen. Dagelijks worden er ongeveer 3,5 miljoen reizen gemaakt met de metro.

Besprekingen tussen de vakbond van het personeel en de directie van de ondergrondse over het plan liepen eerder deze maand vast. Volgens de stakers brengen de voorgestelde bezuinigingen de veiligheid in het geding. Volgens het bestuur van de London Underground zijn er al concessies gedaan aan de vakbond en moet het personeel zich constructiever opstellen.

De verwachting is dat het tot donderdagochtend duurt tot de treinenloop weer normaal is, aldus de BBC. Als deze staking niets oplevert, legt het personeel van de ondergrondse op 5 mei voor 3 dagen het werk neer.
Bron

1 opmerking:

Laat een reactie achter: