Translate

donderdag 17 april 2014

Baby met vier benen en vier armen succesvol geopereerd

De baby kwam ter wereld met twee extra benen en armen. © bruno.Een baby in China kwam ter wereld met twee extra benen en twee extra armen. Chirurgen hebben het jongetje toen hij tien dagen oud was succesvol geopereerd. De extra ledematen werden verwijderd en de situatie van de baby is stabiel.


De jongen werd geboren in Huizhou, in de Guangdong provincie, met een hoofdloze parasitaire tweelingbroer of -zus vastgegroeid aan zijn torso. 'Ze zouden eigenlijk een tweeling moeten zijn, maar een van hen was onderontwikkeld en raakte misvormd,' vertelt chirurg Yu Jiakang aan Global Times.

Het kindje werd geopeerd op 11 april toen hij tien dagen oud was. Vastgesteld werd dat de jongen ook een longontsteking en een hartafwijking had. Maar het jongetje herstelt goed van de zware ingreep en zijn toestand is nu stabiel.

Schuldig
De vader van de baby, genaamd 'Chen', vertelt dat zijn vrouw vijf onderzoeken voorafgaand aan de geboorte had. Toch laat hij weten dat hij zich schuldig voelt over de misvormingen van zijn zoon en vindt dat hij meer zorg had moeten regelen voor zijn vrouw.

'Ik was alleen bezig met mijn werk. Ik dacht alleen aan geld verdienen in plaats van aan het wegbrengen van mijn vrouw naar het ziekenhuis.'
Bron

1 opmerking:

  1. Een ingrijpende operatie voor zo'n kleine baby, maar de ouders zullen blij zijn dat de operatie geslaagd is.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: