Translate

zaterdag 12 april 2014

Australië: zoektocht MH370 zal nog lang duren
Hoewel schepen al meerdere signalen van de vermeende zwarte doos van vlucht MH370 hebben opgepikt, zal de zoektocht naar de vermiste Boeing waarschijnlijk nog lang duren. Dat heeft de Australische minister Tony Abbott vandaag gezegd tijdens een persconferentie.

'We zijn er behoorlijk zeker van dat de signalen die we hebben opgepikt van vlucht MH370 afkomstig zijn', zei hij tegen de Australische tv-zender Sky. 'Maar niemand moet de lastige taak die we nog voor de boeg hebben onderschatten.'

'We hebben het zoekgebied flink verkleind, maar iets proberen te vinden dat zo'n 1000 kilometer afstand van het vasteland op 4,5 kilometer diepte ligt, is een grote, grote klus die waarschijnlijk nog lang gaat duren.' Het toestel met 239 inzittenden, onder wie een Nederlandse vrouw, verdween op 8 maart van de radar tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking.

Onder meer een Australisch schip heeft vier zogeheten 'pings' opgevangen die mogelijk van de Boeing 777 van Malaysian Airlines zijn. Na analyse bleken in elk geval twee daarvan erg sterk overeen te komen met de signalen die een zwarte doos met vluchtgegevens uitzendt. Er moet echter snel verder gezocht worden, aangezien de batterijen van de twee zwarte dozen maar ongeveer een maand meegaan.

Autoriteiten in Perth hebben laten weten dat het zoekgebied steeds kleiner wordt en dat zo'n tien vliegtuigen en vier boten vandaag weer verder speuren.
Bron
Lees ook: 'Copiloot MH370 probeerde nog te bellen'
Lees ook: 'Kans vinden zwarte doos MH370 net zo groot als winnen lotto'
Lees ook: 'Met vermiste vlucht werd gesmeten als een straaljager'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: