Translate

zondag 6 april 2014

Amerika stuurt oorlogsschip na oorlogstaal Noord-Korea

De Amerikaanse minister van Defensie Chuck Hagel (links) en zijn Japanse collega Itsunori Onodera © ap.De Verenigde Staten gaan twee extra oorlogsschepen aan Japan leveren die zijn uitgerust met een systeem om raketten uit te schakelen. De Amerikaanse toezegging is een reactie op de recente raketlanceringen van Noord-Korea.

Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie Chuck Hagel vandaag bekend gemaakt in de Japanse stad Tokio. De schepen gaan pas in 2017 naar Japan. Daarmee komt het totaal van Amerikaanse oorlogsschepen met raketschild in Japan op zeven.

Hagel zei dat dat Noord-Korea handelt in strijd met VN-resoluties, in een 'patroon van provocatieve en destabiliserende acties, waaronder raketlanceringen'. Volgens de minister geven de schepen ook meer bescherming aan de Verenigde Staten.

Nucleaire testen
De spanning tussen Japan en Noord-Korea is de afgelopen weken hoog opgelopen. Daarbij hebben Noord- en Zuid-Korea honderden granaten in elkaars zee laten ontploffen.

De Noord-Koreaanse ambassadeur voor de VN zei eerder deze week dat zijn regering een nieuwe vorm van nucleaire testen zal uitvoeren.


1 opmerking:

Laat een reactie achter: