Translate

dinsdag 4 februari 2014

OM wil 9 jaar voor langgezochte overvaller

Karim el M. © Politie.nl.


Een gewelddadige mislukte overval op de Rabobank in Driebergen op 24 mei 2011 is volgens het Openbaar Ministerie (OM) in Utrecht aantoonbaar het werk van de 26-jarige Karim el M. Die was zeker een jaar voortvluchtig als een van de meest gezochte criminelen in Nederland. Hij moet 9 jaar cel krijgen, vindt het OM, zoals zijn even oude medeverdachte Yassine A. ook al kreeg.

Bij de mislukte overval werden bankpersoneel en omstanders onder schot genomen, schoten gelost en is gepoogd een auto af te persen van een 70-jarige omstander.

's Ochtends zou een geldwagen van Brinks bij de bank een waardetransport uitvoeren. Eén overvaller drong de bank binnen, bedreigde personeel en kwam met lege handen terug omdat op de kluis een tijdslot zat. De andere overvaller op de vluchtscooter bedreigde intussen met zijn wapen een spoorwegagent in burger. Die vertrouwde het zaakje niet omdat de mannen hun gezicht hadden bedekt.

Toen de twee vluchtten, ramde de spoorwegagent de scooter met zijn auto. De twee overvallers trokken vuurwapens en losten een schot. De kogel doorboorde een woningruit en miste op 40 centimeter na een vrouw. De spoorwegagent vluchtte. De overvallers wilden er met zijn auto vandoor maar ze werden geramd door de geldauto van Brinks, waarna de twee te voet vluchtten.

Toen een omstander verderop niet snel genoeg zijn auto gaf, ontkwamen ze alsnog in een verderop geparkeerde auto. El M. bleef 1 jaar voortvluchtig. In de laatste auto zijn onder meer de kleren van de signalementen gevonden met schotresten en dna van de verdachten. Ook werd El M. later door agenten herkend.

El M. zegt dat hij tijdens de overval in Marokko was en wees op een paspoort met stempels, doktersrekening, hotelrekening en huurautocontract. Maar de stempels bleken vervalst en de rest vormt geen kloppend verhaal stelt de aanklager. Volgens de advocaat van El M. zijn herkenningen en ander bewijs niet bruikbaar.

Uitspraak op 18 februari.
Bron

1 opmerking:

  1. Hoe hoger de straf hoe beter. Hopelijk schrikt dat potentiële overvallers af. Bovendien zullen ze binnenkort zelf ook moeten bijdragen voor verblijf in de bajes.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: