Translate

dinsdag 4 februari 2014

Man 'vliegt' na trap uit Londense dubbeldekker

Verbijsterende beelden uit Londen waar een man uit een dubbbeldekker vloog nadat hij van een gewelddadige passagier een harde trap op het middenrif kreeg. Het slachtoffer overleefde de aanval maar brak zijn rug en is nu verlamd aan beide benen.

Het incident vond eind december 2012 plaats nabij Finsbury Park in Noord-Londen, maar de video van een beveiligingscamera werd pas afgelopen zondag door de BBC uitgezonden in het programma 'The Route Masters: Running London's Roads', waarin geweldsincidenten onder de loep worden genomen.

De 43-jarige man werd zo krachtig geslagen dat hij door het raam van de dubbeldekker naar beneden viel en met een harde smak op de straatstenen belandde. Een camera die gemonteerd was op een andere bus legde het schokkende drama vast.

Buschauffeur Elliott verklaarde in het televisieprogramma dat ongeruste passagiers hem vertelden dat er een gevecht aan de gang was. 'Terwijl ik afremde, zag ik in mijn spiegel hoe er een lichaam uit de bus viel', aldus Elliott. Het zwaargewonde slachtoffer kon niet meer bewegen en braakte bloed uit. Hij is voor het leven verlamd.
Ook al worden we elke dag geconfronteerd met geweld, het maakt immers deel uit van onze baan, het is toch erg onthutsend om deze beelden te moeten zien', verklaarde politieagent Tony Barun. Volgens een politiewoordvoerder sprong de 38-jarige dader na het incident uit het gebroken raam en kon hij zo ontsnappen. Op 16 januari 2013 werd hij dan toch gevat en aangeklaagd voor geweldpleging.

Jaarlijks vinden meer dan 20.000 criminele feiten plaats in Londense bussen. Een speciaal opgerichte politie-eenheid probeert de geweldplegingen een halt toe te roepen.
Bron

1 opmerking:

  1. Een bizar incident. De dader is gelukkig wel gepakt. De bus reed in de video door terwijl hij over dit incident was geïnformeerd door medepassagiers.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: