Translate

zondag 2 februari 2014

Dodental uitbarsting vulkaan Sumatra naar 16

Een man rent voor een uitbarsting van vulkaan Sinabing op Sumatra. © reuters.Het aantal doden als gevolg van de uitbarsting van de vulkaan Sinabung op het Indonesische eiland Sumatra is opgelopen tot 16. Zondag is nog een verkoold lichaam gevonden, en in het ziekenhuis is een student overleden aan zijn verwondingen.

De autoriteiten hadden juist deze week geëvacueerde bewoners van dorpen op meer dan 5 kilometer afstand van de vulkaan toestemming gegeven naar huis terug te keren.

Onder de doden is een groep kinderen die een schoolreisje maakte naar de regio, meldde een woordvoerder van het ministerie van Noodgevallen. Duizenden bewoners van de regio zijn opnieuw geëvacueerd.

De 2460 meter hoge Sinabung was 400 jaar rustig, maar kwam in 2010 weer tot leven. Sinds september is hij zeer actief. Zo waren er op 4 januari liefst 50 erupties. Bewoners sloegen in paniek op de vlucht.

De hellingen zijn bij de Sumatranen populair, omdat de grond er zeer vruchtbaar is. Zij verbouwen er onder meer koffieplanten en telen er sinaasappels. De Sinabung is een van de ongeveer 130 actieve vulkanen in Indonesië.


Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: