Translate

maandag 3 februari 2014

Berlijn in zee met Saoedi's voor grote defensiedeal

Sigmar Gabriel leider van de Sociaal Democratische Partij (SPD) in Duitsland heeft eerder gezegd tegen wapenexporten naar 'autoritaire regimes' is. © reuters.De Duitse regering werkt actief mee aan de verkoop van honderd patrouilleschepen aan Saoedi-Arabië. Berlijn geeft toestemming voor de export en is zelfs bereid garanties af te geven voor de deal, die een waarde heeft van 1,4 miljard euro. Dat meldde het Duitse tijdschrift Der Spiegel vandaag op basis van documenten die de regering naar het parlement heeft gestuurd.

Export van defensiematerieel naar het autoritair geregeerde Saoedi-Arabië is controversieel. De linkse oppositie is er mordicus op tegen en eist dat de deal van tafel gaat. Volgens Der Spiegel heeft de vorige Duitse regering de aanvraag al goedgekeurd. De vraag is of de sociaaldemocratische SPD, die sinds eind vorig jaar weer in de regering zit, er ook mee akkoord gaat, leider Sigmar Gabriel heeft eerder verklaard dat hij tegen wapenexporten naar 'autoritaire regimes' is.

Vooral scheepswerf Lürssen in Bremen zou van de deal profiteren. Overigens zijn de leveranciers er nog niet helemaal uit met de Saudi's. Er zouden ook nog concurrenten uit andere landen in de race zijn om de opdracht binnen te halen.
Bron

1 opmerking:

  1. De deal gaat alleen door als de SPD ermee akkoord gaan. Ik ben benieuwd of ze voor het geld kiezen.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: