Translate

zondag 19 januari 2014

VS waarschuwen voor malware in kassa's

© Thinkstock.De Verenigde Staten hebben winkeliers gewaarschuwd dat kassa's mogelijk geïnfecteerd zijn door malware. Criminelen proberen op die manier achter betaalgegevens van klanten te komen. Dat staat in een rapport van de overheid, meldt Reuters.

Het rapport is een reactie op de grote fraude bij winkelketen Target. Daar werden onlangs de gegevens van zeker 40 miljoen creditcards en bankpassen gestolen. Waarschijnlijk is dat via kassa's gebeurd.

De malware zou versleutelde gegevens uit de kassa halen. Dat gebeurt op het moment dat de data nog niet versleuteld is. Vooral kassa's die op Windows draaien, zouden doelwit zijn en virusscanners zouden de malware niet herkennen.

Virussen, wormen en Trojaanse paarden
Malware is de afkorting voor schadelijke software. Deze term staat voor alle ongewenste software die wordt geïnstalleerd zonder dat iemand daarvoor toestemming heeft gegeven. Virussen, wormen en Trojaanse paarden zijn voorbeelden van dergelijke schadelijke software.

Het is onduidelijk hoe de malware zich verspreidt. Wel zien beveiligingsorganisaties steeds meer aanvallen op kassasystemen in de Verenigde Staten, Canada en Australië.
Bron

1 opmerking:

  1. De criminelen maken overuren om de miljoenen binnen te halen, terwijl de winkeliers niet waakzaam genoeg zijn en maatregelen te nemen om dit te voorkomen.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: