Translate

maandag 27 januari 2014

Vrouw spoelt lottowinst door toilet

Als je 400.000 euro wint met de loterij kan er wel een flesje champagne af. Dat is ook wat de Duitse Angela Maier deed. Alleen, de 63-jarige vrouw uit Essen goot vijf flessen van het bruisende goedje naar binnen waarna ze haar gewonnen geld in stukjes scheurde en door het toilet spoelde. 'Zo blijft iedereen er met z'n fikken af', was het argument voor haar onbegrijpelijke daad.

Het feit dat mevrouw Maier een fiks bedrag had gewonnen met de Duitse nationale loterij was ook de directie van het verzorgingstehuis waar haar man was overleden ter ore gekompen. Die stuurde haar prompt een nog onbetaalde factuur voor medische zorgen.

Woedend
Toen de vrouw deze tijding onder ogen kreeg, stortte ze zich woedend op de champagne. Ze dronk prompt vijf flessen leeg, verscheurde het geld dat ze zopas had gewonnen en gooide de hele zwik in het toilet om het vervolgens door te spoelen.

Minnelijke schikking
'Zo blijft iedereen met z'n fikken van het geld', verklaarde Angela Maier voor de rechtbank. De doortastende dame ging akkoord met de betaling van een schikking van 4.000 euro ten gunste van het verzorgingstehuis.
Bron

5 opmerkingen:

 1. Jammer dat er niemand in de buurt was om dit te voorkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van mij had ze applaus gekregen. Dat rotte papier maakt alles kapot in de wereld. Weg ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De vraag is of het verzorgingstehuis de rekening ook had gestuurd als ze niks had gewonnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is moeilijk in te schatten, hangt af van de belasting en rendement van het bedrag. Als het meeste in handen van (ik heb het niet over die (........) overheid in Nederland, want dan houdt de wereld op te bestaan) de Duitse overheid komt en je hebt zelf bijna niets, dan heb je er niets aan, als je het gewonnen bedrag weer moet inleveren of wat je overhoudt en nog enkel een reep chocolade er van kan kopen.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: