Translate

dinsdag 28 januari 2014

Turkse premier houdt speech als hologram van drie meter

In het Turkse Izmir heeft Recep Tayyip Erdogan, de premier van Turkije, een originele manier van speechen gevonden. Omdat hij niet op tijd ter plaatse kon zijn, liet Erdogan zich vervangen door een hologram van meer dan drie meter hoog. Dat schrijft het magazine The Atlantic.

Erdogan nam zijn boodschap op voorhand op voor een green screen. De boodschap werd later als blauw hologram van ongeveer 3 meter hoog voor het publiek in Izmir uitgezonden. Erdogan had het in zijn boodschap over de aankomende Turkse gemeenteraadsverkiezingen. Ook verwees hij naar het grote corruptieschandaal in het land.

Erdogan is niet de eerste politicus die gebruik maakt van de technologie. In 2012 zond Indiase politicus Narendra Modi zijn hologram naar maar liefst 26 verschillende locaties tijdens zijn herverkiezingscampagne.

Ook tijdens concerten worden hologrammen steeds meer gebruikt. In 2012 werd zo op het muziekfestival Coachella in Californië even de indruk gewekt dat overleden rapper Tupac Shakur samen met Snoop Dogg op het podium stond. Ook Madonna en Mariah Carey gebruikten de technologie al eerder.

CNN waagde zich in 2008 even aan het gebruik van hologrammen. Na een flinke dosis publieke spot besloot de zender de technologie echter niet meer te gebruiken.


Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: