Translate

vrijdag 17 januari 2014

Suriname getroffen door zeer zeldzame hagelbui

© Thinkstock.In de Surinaamse hoofdstad Paramaribo heeft het gisteravond (lokale tijd) enkele minuten gehageld. Voor de bewoners van het tropische land was dit een ongekend bijzondere ervaring, blijkt uit verschillende reacties. De meeste meldingen komen uit het zuidwestelijk deel van de stad. Direct na de hagel barstte een zware regenbui los.

Hoewel het natuurverschijnsel zeer uitzonderlijk is voor Suriname, wist de 49-jarige Tanya Wijngaarde onmiddellijk dat het hagel was. 'Ik zei direct: het hagelt. Omdat ik uit Nederland kom herken ik dat geluid goed. Toch kon ik het eerst niet geloven, tot ik de hagel ook echt naar beneden zag komen', vertelt Wijngaarde, die nog nageniet van het bijzondere moment.

Mensen die in de auto zaten tijdens de bui dachten dat ze met steentjes werden bekogeld. Volgens veel meldingen waren de hagelstenen zo groot als knikkers. De lokale krant Dagblad Suriname maakte in september ook melding van een hagelbui. De geraadpleegde meteoroloog sloot toen niet uit dat het inderdaad om hagel zou gaan, hoewel het theoretisch onmogelijk is.
Bron

2 opmerkingen:

Laat een reactie achter: