Translate

vrijdag 24 januari 2014

Studievriendinnen ontdekken bij toeval dat ze zusjes zijn


Beiden verwekt door dezelfde Colombiaanse spermadonor

De dolgelukkige Emily Nappi en Mikayla Stern-Ellis © Facebook.Allebei een Colombiaanse vader en beiden verwekt via een spermadonor. Dat vonden twee Amerikaanse studentes die elkaar ontmoetten op een universiteit in New Orleans wel heel toevallig. Wat bleek? Ze zijn (half)zusjes!

'We lijken eigenlijk best wel op elkaar en hebben veel dingen gemeen' constateerden Emily Nappi en Mikayla Stern-Ellis toen ze elkaar in de herfst ontmoetten nadat ze hun studie waren begonnen aan de Tulane universiteit.

De studentes kwamen met elkaar in contact via Facebook, waar ze net als alle andere eerstejaars een kamergenoot zochten. Hoewel Emily al een geschikte 'roomie' had gevonden, hield ze contact met Mikayla.

De twee raakten bevriend en vertrouwden elkaar na verloop van tijd toe dat ze waren verwekt door een anonieme spermadonor.

Toeval, meenden de studentes. Dat de donor in beide gevallen uit Colombia kwam, vonden ze nog frappanter. 'Misschien zijn we wel halfzusjes. De kans daarop is 25 procent,' grapten de twee tegen studiegenoten.


'Niet veel Colombiaanse donoren'
Pas toen Mikayla tijdens de kerstvakantie haar ouders vertelde over haar studievriendin, ging de zaak aan het rollen. Haar moeder Heidi herinnerde zich dat er destijds niet veel Colombianen op de lijst stonden van spermadonoren waaruit ze kon kiezen.

Na het zien van foto's van Emily vroeg de moeder van Mikayla haar dochter of ze haar studievriendin wilde vragen naar het donornummer. Het antwoord deed hen perplex staan.

Dezelfde trui
De vriendinnen kunnen nog altijd nauwelijks geloven dat ze dezelfde vader hebben. Toch begrijpen Emily en Mikayla eindelijk waarom ze zoveel met elkaar gemeen hebben. Zo houden ze allebei van drama, iets wat hun vader had onderstreept op zijn profiel, en kochten ze eind november op Black Friday onafhankelijk van elkaar dezelfde fleecejas.

'Dat ik hier mijn halfzusje vond, bewijst voor mij dat ik de juiste instelling koos,' zo verklaarde Mikhayla tegenover de Tulane Hullabaloo. 'Vanaf de eerste dag voelde ik me helemaal op mijn plaats op deze universiteit.'Bron

1 opmerking:

  1. Hoeveel broertjes of zussen lopen er nog meer rond in Columbia of, wie weet, heel dichtbij.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: