Translate

donderdag 30 januari 2014

'Spookfoto' genomen in horrorhotel in Los Angeles

Archiefbeeld van brandweerlieden die vorig jaar in februari in actie kwamen toen er een lijk in de watertank op het dak van het hotel lag te rotten. In de inzet de 'spookfoto' die Koston Alderete maakte. © Reuters.


Het Cecil Hotel in Los Angeles met haar illustere geschiedenis is wederom in het nieuws. Vorig jaar werd bekend dat er lange tijd een lijk lag te rotten in de watertank op het dak van het gebouw. Nu meldt een man dat hij een spook heeft gezien bij een raam op de vierde verdieping. Hij wist daar naar eigen zeggen een foto van te maken.

Koston Alderete, die door lokale media wordt omschreven als een jongen met een grote voorliefde voor horrorfilms en spookverhalen, nam de foto. Op het plaatje is vaag een mysterieus figuur te zien dat op vier hoog uit het raam hangt. Alderete laat aan ABC7 weten dat hij het er 'iets te echt' uit vindt zien.

'Toen ik naar dat raam keek, zag het er in mijn beleving griezelig uit. Daarna wees ik een vriend erop en hij raakte er van over zijn toeren. En nog steeds geeft het beeld me de kriebels,' aldus Alderete. De maker van de 'spookfoto' heeft slecht geslapen sinds hij de foto nam. Hij heeft last van nachtmerries.

De echtheid van het beeld en het verhaal van Alderete is discutabel. Vaststaat wel dat het hotel een illustere geschiedenis kent.

Huis voor seriemoordenaars
Zo woonde van 1984 tot 1985 seriemoordenaar, verkrachter en inbreker Richard Ramirez, bijnaam 'The Night Stalker' in het hotel. Met zijn als satanisch bestempelde misdaden hield hij de stad Los Angeles lange tijd in zijn greep.

Hij woonde op de bovenste verdieping en betaalde 14 dollar per nacht in de tijd dat hij zijn slachtoffers afslachtte. Uiteindelijke werd hij gearresteerd en veroordeeld voor 13 moorden.

Oostenrijkse seriemoordenaar
Ook de Oostenrijkse seriemoordenaar Jack Unterweger resideerde in 1991 vijf weken in het hotel. Gedurende die tijd bracht hij drie prostituees om het leven, zij kwamen zijn kamer binnen via de brandtrap.Unterweger kon zijn gang gaan in Amerika nadat hij in Oostenrijk gevangen zat voor soortgelijke moorden. Hij werd vrijgelaten en werd gepresenteerd als voorbeeld voor het succesvol re-integreren in de samenleving. Hij werd na zijn straf ingehuurd door een Oostenrijks tijdschrift om te schrijven over misdaden in Los Angeles.

Naar verluidt zou hij als een eerbetoon aan seriemoordenaar Ramirez, zijn slachtoffers hebben geslagen, seksueel hebben mishandeld en gewurgd met hun eigen bh-bandjes.

Zelfmoordhotspot
Voordat de seriemoordenaars in het hotel verbleven, stond het bekend als een zelfmoordhotspot. In de jaren '50 en '60 sprongen meerdere mensen van het gebouw hun dood tegemoet.

Ook moordslachtoffer Elizabeth Short, bijnaam 'The Black Dahlia', woonde enige tijd in het hotel. Zij werd in 1947 op brute wijze vermoord. In die tijd kreeg haar zaak, die nooit werd opgelost, veel media-aandacht. Short werd ernstig toegetakeld en haar lichaam werd op middelhoogte door midden gesneden gevonden.

Lichaam in watertank
Vorig jaar in februari kwam het lugubere nieuws naar buiten dat gasten van het hotel wekenlang hadden gedoucht en hun tanden hadden gepoetst met het water uit de watertank op het dak, waarin het lichaam van een vrouw lag te ontbinden. Het lichaam was van de 21-jarige Canadese toeriste Elisa Lam. De vrouw werd sinds eind januari vermist.

Gasten van het hotel klaagden wel over een vreemde smaak aan het water, maar, zoals een Britse gast verklaarde, men dacht dat het misschien aan het Amerikaanse leidingwater zou liggen.

Raadselachtige zaak
Het lichaam werd gevonden door onderhoudsmedewerkers van het hotel die na klachten over de lage waterdruk de watertanks kwamen controleren. Na vier maanden onderzoek kwam de politie tot de conclusie dat de dood van Lam een tragisch ongeval moet zijn geweest.

Volgens de onderzoekers zou de Chinese aan een bipolaire stoornis hebben geleden. Dat zou ook haar vreemde gedrag verklaren in de lift van het hotel, op de avond voor haar verdwijning. Op een bewakingscamera was te zien hoe ze allerlei knoppen indrukte, zich in een hoekje probeerde te verbergen en met haar armen ging zwaaien, alvorens uit de lift te stappen.

Volgens de onderzoekers werden er geen sporen van drugs in het lichaam gevonden. De politie noemde het één van de raadselachtigste zaken die ze in lange tijd voorbij hebben zien komen.Bron

1 opmerking:

  1. De foto is erg vaag (vergroten ), maar de verhalen zijn erg opmerkelijk.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: