Translate

zaterdag 18 januari 2014

Spekman: geen cent meer bezuinigen op sociale zekerheid

Partijvoorzitter Hans Spekman in mei vorig jaar bij een extra ledenraad van de PvdA in Utrecht. © anp.Als er nieuwe bezuinigingen nodig zijn, moet het kabinet de sociale zekerheid ontzien. Dat stelde PvdA-voorzitter Hans Spekman vandaag in het radioprogramma TROS Kamerbreed.

'Ik vind dat het bij de sociale zekerheid allemaal wel erg kwetsbaar aan het worden is. Iedere cent die je daarop bezuinigt, gaat echt ten koste van zekerheid voor mensen', zei Spekman. Het zou volgens hem een stap te ver zijn als de uitkeringen verder omlaag gaan. 'Dit land heeft behoefte aan zekerheid voor alle kwetsbaren', aldus Spekman.

De partijvoorzitter zal zaterdag in Utrecht de campagne van zijn partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart aftrappen. Ondertussen bereiden de partijen zich ook voor op de Europese parlementsverkiezingen van 22 mei. Voor die tijd ligt er volgens Spekman een advies van de integriteitscommissie van de PvdA op tafel over Europarlementariër Judith Merkies. Haar twee PvdA-collega's Thijs Berman en Emine Bozkurt willen in aanloop naar de verkiezingen zonder Merkies verdergaan. Volgens hen zou Merkies bij een declaratie PvdA-regels hebben geschonden.

De samenwerking tussen het duo en Merkies is deze week opgeschort en Berman en Bozkurt hebben het partijbestuur gevraagd het lidmaatschap van Merkies te beëindigen. Zo'n royement kan het gevolg zijn van het onderzoek door de integriteitscommissie, aldus partijvoorzitter Spekman. Maar dat is volgens hem afhankelijk van de bevindingen. Merkies zegt dat ze zich aan alle regels van de PvdA en het Europees Parlement heeft gehouden.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: