Translate

dinsdag 14 januari 2014

Rijken stallen 54 miljard buiten Griekenland

De Griekse minister van Financiën Yannis Stournaras. © ap.Rijke Grieken hebben na het uitbreken van de economische crisis in hun land 54 miljard euro gestald op rekeningen in het buitenland. Dat heeft het hoofd van de Griekse fiscale politie SDOE dinsdag gezegd.

Over een groot deel van het geld is in Griekenland geen belasting betaald. Het niet belaste bedrag is ongeveer 22 miljard euro, zei SDOE-hoofd Stelios Stasinopoulos tegen Griekse parlementariërs. 'De ene na de andere' rekeninghouder wordt nu verzocht een passende boete te betalen.
Hij liet ook weten dat het met de afwikkeling van de 'lijst-Lagarde' nog niet echt opschiet.

De Griekse autoriteiten doen onderzoek naar die lijst met 1700 namen van mogelijke belastingontduikers. Stasinopoulos denkt wel dat op korte termijn met 155 mensen een schikking kan worden getroffen, meldden Griekse media.

De lijst is al in 2010 overhandigd door de voormalige Franse minister van Financiën Christine Lagarde, maar raakte daarna een tijd in de vergetelheid. De mensen op de lijst hebben rekeningen bij HSBC in Zwitserland.
Bron

1 opmerking:

  1. Opzich wel logisch dat je je vermogen niet aan een bank in een land waar niks aan klopt over wil laten. Maar om er dan geen belasting over te hoeven betalen is weer de andere kant van de medaille.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: