Translate

dinsdag 14 januari 2014

Revolutie: duiken wellicht mogelijk zonder luchtfles

Het revolutionaire ademapparaat. © Trendhunter.com.De uitvinding van een lichtgewicht ademapparaat door de Koreaanse wetenschapper/ontwerper Jeabyun Yeon, zou wel eens een revolutie kunnen ontketenen in de wereld van het onderwaterduiken. Met dit apparaat hoeven duikers niet meer met een zware fles op de rug het water in, terwijl ze toch geruime tijd onder water kunnen vertoeven.


De technologisch geavanceerde snorkel (genaamd de 'Triton Oxygen Respirator'), zorgt ervoor dat zuurstof uit het water wordt onttrokken door een filter dat kleinere gaatjes heeft dan een watermolecuul. met behulp van computertechniek en een krachtige maar kleine batterij kan een duiker vrijelijk ademen onder water, zonder de gebruikelijke duikuitrusting.

Het slechte nieuws is, dat het nog slechts om een (theoretisch) ontwerp gaat, waarvan de werking zich nog niet onder water heeft bewezen. Of en wanneer Yeon het apparaat gaat produceren is onduidelijk, maar het ziet er niet naar uit dat het apparaat binnen afzienbare tijd op de markt verschijnt. Tenzij anderen met dit idee verder aan de haal gaan natuurlijk ...
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: