Translate

zaterdag 18 januari 2014

Recordaantal dolfijnen ingesloten in Japanse 'baai des doods'

Vissers houden dolfijnen in bedwang in de baai bij Taiji op een foto uit 2007. © epa.Een recordaantal van 250 dolfijnen, waaronder een zeer zeldzame albino, is deze week ingesloten in de beruchte baai van de Japanse plaats Taiji. Dat heeft walvisbeschermingsorganisatie Sea Shepherd gemeld.

'Bij ons weten is nog nooit zo'n groot aantal dolfijnen in één keer opgesloten', aldus Geert Vons, directeur van Sea Shepherd Nederland. Hij denkt dat de dolfijnen inmiddels dood zijn. De dolfijnen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag samengedreven en meestal duurt het daarna niet lang voordat vissers ze doden.

Ieder jaar drijven vissers dolfijnen samen in de baai bij Taiji. De meeste worden gedood voor het vlees. Sommige dolfijnen worden levend doorverkocht aan bijvoorbeeld dolfinaria. Een team van Sea Shepherd houdt de jachtpraktijken in de gaten.

Over de bloederige dolfijnenslacht bij Taiji is de documentaire The Cove gemaakt, die wereldwijd opschudding veroorzaakte. Jaarlijks doden Japanse vissers in totaal duizenden dolfijnen.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: