Translate

dinsdag 21 januari 2014

Oud justitie-topman Demmink moet toch worden vervolgd

Voormalig topman Joris Demmink van het ministerie van Veiligheid en Justitie moet alsnog worden vervolgd. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem vandaag bepaald.

Demmink was tot 1 november vorig jaar de hoogste ambtenaar op het ministerie. Hij wordt al jaren in verband gebracht met pedofilie, maar heeft de beschuldigingen zelf altijd weersproken.

Twee Turkse mannen die beweren slachtoffer te zijn, eisten bij het hof in Arnhem dat het Openbaar Ministerie (OM) Demmink toch zou vervolgen voor misbruik van minderjarigen. Het OM besloot eerder om dit niet te doen. Reden daarvoor was dat er volgens justitie uit onderzoek naar Demmink geen 'strafbare feiten' naar voren kwamen.

De advocaat van de Turkse jongens, Adèle van der Plas, reageert heel blij op het besluit dat Demmink vervolgd moet worden. 'Na al die jaren worden we nu eindelijk serieus genomen', zegt ze. 'We hadden ook een overload aan bewijs.'

'Geen blaam'
Demminks advocaat, Mischa Wladimiroff, laat in een reactie weten dat een strafrechtelijk onderzoek naar Joris Demmink zal 'bevestigen dat Demmink geen blaam treft'.

'Dit onderzoek wordt mede gerechtvaardigd vanwege het feit dat de beschuldigingen met regelmaat opdoemen in de media. Dit onderzoek zal worden uitgevoerd door de rechter-commissaris en heeft betrekking op enkele belangrijke kwesties die dusver onvoldoende belicht zijn gebleven.'

Wladimiroff zal verder geen mededelingen doen.

Bron: video
Lees ook: CDA: Opstelten moet betaling advocaat Demmink stoppen
Lees ook: 'OM breidt onderzoek naar Demmink uit'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: