Translate

donderdag 30 januari 2014

Miracleuze redding van bewusteloze skydiver

© ABC NEWS.James Lee (25) hield van de kick van de vrije val. De Britse parachutespringer had al 1.049 sprongen achter de rug. De 1.050ste zou routineus moeten zijn, maar het werd bijna zijn sprong des doods. Lee Verloor het bewustzijn. Gelukkig waren zijn vrienden er op tijd bij om zijn leven te redden in de lucht. Het hele voorval werd gefilmd met de helmcamera van de jongeman.

Kort nadat de springers uit het vliegtuig sprongen in het Britse plaatsje Netheravon kreeg James Lee het been van een collega-springer tegen zijn achterhoofd. De jongeman verloor het bewustzijn door de klap. Hij viel als een steen naar beneden, zonder dat hij nog bij machte was zijn parachute te openen.

De andere skydivers merkten tot hun ontzetting dat hun vriend niet meer reageerde op hun gebaren en de angst sloeg hen om het hart. Ze reageerden bliksemsnel.

Redding
Ze bewogen zich naar hem toe tijdens de vrije val en grepen de man vast. Dan openden ze zijn parachute en manoeuvreerden hem in de juiste positie, zodat hij naar beneden kon glijden. Daarop openden ze hun eigen parachute.

Terwijl James Lee naar beneden zoefde, kwam hij gelukkig weer bij bewustzijn en kon hij veilig landen. Hij herinnerde zich nog dat hij iets had gevoeld in volle vlucht, maar dan werd alles zwart voor zijn ogen. In het ziekenhuis werd hij aan zijn hoofdwond verzorgd. 'Op zo'n situatie kan men zich helemaal niet voorbereiden', aldus Lee. 'Ik ben enorm opgelucht dat het zo goed is afgelopen.'

Het incident, dat in juli vorig jaar plaatsvond maar waarvan de beelden nu pas zijn vrijgegeven, heeft de springer echter niet afgeschrikt. Hij zal zijn geliefde sport blijven uitoefenen.
Bron: video

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: