Translate

zondag 19 januari 2014

Medewerker spermalab blijkt vader van IVF-kind

Mogelijk is de nu 21-jarige dochter geen alleenstaand geval. © thinkstock.Consternatie in de Verenigde Staten, waar de moeder van een inmiddels 21-jarige jongedame ontdekt heeft dat de biologische vader van haar kind niet haar man is, maar een medewerker van de vruchtbaarheidskliniek waar de kunstmatige inseminatie plaatsvond. Er wordt nu onderzocht of het gaat om een fout of een bewuste actie van de medewerker.

De universiteit van Utah, waar het spermalab mee verbonden was, zegt dat er momenteel geen aanwijzingen zijn dat er nog meer verwisselingen hebben plaatsgevonden.

'Omdat de medewerker, Thomas Lippert, in 1999 overleed en omdat er geen archieven zijn van het ondertussen opgedoekte lab, is het mogelijk dat sommige vragen nooit beantwoord zullen kunnen worden', stelt de universiteit in een persbericht.

Patiënten die ongerust zijn, kunnen een vaderschapstest laten uitvoeren.


Ontvoering
Volgens Amerikaanse media werd Lippert veroordeeld in een ontvoeringszaak. Zijn weduwe is ervan overtuigd dat de 'vergissing' bewust werd gemaakt en dat er anderen zijn in hetzelfde geval als de 21-jarige vrouw.

De getroffen familie kwam de fout op het spoor toen ze een stamboom wilde opmaken. De dochter en haar ouders lieten een DNA-test uitvoeren en daaruit bleek dat vader en dochter geen enkele DNA-overeenkomst vertoonden.

Na wat speurwerk kwamen ze erachter dat Lippert de biologische vader is. Het gezin laat zich er niet door uit het veld slaan. 'Ik denk dat mijn dochter en ik closer zijn dan ooit', vertelt de vader aan de Amerikaanse zender CBS. 'Ik hou van haar. Ze is mijn dochter.'
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: