Translate

donderdag 23 januari 2014

Loodgieters deden alles verkeerd: twee doden

Justitie heeft voor de rechtbank in Lelystad 18 maanden celstraf geëist tegen twee loodgieters uit Harderwijk. Het tweetal wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van een vader (86) en zijn zoon (53) vorig jaar januari in een vakantiewoning in Zeewolde. De loodgieters hadden ongeveer alles fout gedaan bij de installatie van een cv-ketel wat ze fout konden doen.

Het drama speelde zich af op 21 en 22 januari 2013. In eerste instantie leek het erop dat de vader op 21 januari een natuurlijke dood was gestorven. De gealarmeerde zoon, die nog dezelfde dag naar de vakantiewoning kwam om zaken te regelen en daar de nacht doorbracht, werd de volgende dag levenloos gevonden. Pas toen werd vastgesteld dat de cv-installatie niet deugdelijk was aangelegd. Uit bloedonderzoek bij beide slachtoffers bleek dat zij een dodelijke hoeveelheid koolmonoxide hadden binnengekregen.

Volgens de officier van justitie hebben de twee installateurs 'zeer onachtzaam en zeer nalatig gehandeld'. Zo was de rookgasafvoer onjuist aangebracht en stond de ketel verkeerd afgesteld, waardoor de dodelijke rookgassen vrij konden komen. De mannen erkenden voor de rechtbank dat ze niet gediplomeerd waren en dus ook geen erkend installateur. Justitie wil dat ze na het uitzitten van hun straf ook een beroepsverbod krijgen voor 5 jaar.
Bron

4 opmerkingen:

  1. Ze namen hun werk niet serieus en dat kostte twee mensenlevens

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat deze twee mensne voor hun rest van hun leven met dit achter volgd woden en dat si denk ik de grootste straf die je hebt als mens. Als je dit op je geweten hebt dan denk ik dat je leven verders heel zwaar is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoezo een beroepsverbod van 5 jaar....ze zijn niet gediplomeerd. Ze moeten een beroepsverbod voor altijd krijgen als ze geen diploma's hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: