Translate

dinsdag 21 januari 2014

Hacker biedt toegang tot BBC-lek te koop aan

Een Russische cybercrimineel heeft dinsdag een server van de Britse publieke omroep BBC gehackt en vervolgens geprobeerd de illegale toegang tot het systeem te 'verkopen' aan andere hackers. Dat meldt persbureau Reuters zondag. Onduidelijk is nog of 'klanten' toehapten. Ook is niet bekend of data zijn gestolen en of het systeem door de hack is beschadigd.

BBC-medewerkers hebben het lek zaterdag gedicht en de website beter beveiligd, zo heeft een bron die daarbij betrokken was, laten weten. Een woordvoerder van de omroep liet echter niets los over de inbraak. 'We geven nooit commentaar op veiligheidskwesties.'

Onderzoekers van Hold Security LLC, een Amerikaans bedrijf in cyberveiligheid, ontdekten hoe de Rus met schuilnamen 'HASH' en 'Rev0lver' zijn digitale waar op eerste kerstdag te koop aanbood. 'HASH probeerde vooraanstaande hackers te overtuigen dat hij echt had ingebroken door hen bestanden te tonen waar normaal alleen de beheerders bij kunnen', aldus directeur Alex Holden.

Cybercriminelen zetten vaker illegale toegang te koop. Wie eenmaal 'binnen' is, kan op zoek naar gevoelige informatie of andere hackactiviteiten ondernemen. Zo kan iemand websites platleggen, spam versturen of virussen verspreiden. Aangezien de BBC een grote, bekende organisatie is, wordt deze hack in de cyberwereld als indrukwekkende prestatie gezien, aldus Holden.
Bron

1 opmerking:

Laat een reactie achter: