Translate

vrijdag 17 januari 2014

Executie moordenaar VS duurt bijna 25 minuten


Dennis McGuire © apIn Ohio is de executie van een veroordeelde moordenaar op veel kritiek komen te staan. Voor de dodelijke injectie werd een nieuwe combinatie van medicijnen gebruikt. Daardoor duurde het bijna 25 minuten voor de man was overleden..

De advocaten van de 53-jarige Dennis McGuire hadden vorige week al geprobeerd de terechtstelling te blokkeren. Volgens hen was er nog te weinig bekend over de nieuwe methode en ze waren bang voor de gevolgen. Daarin kregen ze gelijk. Het werd één van de langdurigste executies sinds de herinvoering van de doodstraf in Ohio in 1999.

Tussen het moment dat de injectie werd toegediend en zijn dood verstreken bijna 25 minuten waarin de man meermalen zwaar hijgde. Een verslaggever van de Dayton Daily News, die getuige was van de terechtstelling, schreef: 'Om 10.29 uur rolden zijn ogen, alsof hij ging slapen, en om 10.35 uur begon McGuire, die buiten bewustzijn leek, te stuiptrekken, kokhalzen en naar adem te happen.'

De advocaat van de familie noemde zijn dood 'een pijnlijk, mislukt experiment'. De familie van McGuire overweegt een klacht in te dienen.

McGuire kreeg de doodstraf wegens verkrachting en moord op een zwangere, pasgetrouwde vrouw in 1989.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: