Translate

donderdag 30 januari 2014

'Angstklimaat' binnen nucleaire tak leger VS

Een Amerikaanse B2-bommenwerper is in staat kernwapens af te werpen. © afp.Het gesjoemel bij toetsen door officieren van een Amerikaanse basis met kernraketten staat niet op zichzelf. Staatssecretaris van Luchtmacht Deborah Lee James constateert dat er 'systematische problemen' zijn binnen de nucleaire tak van de krijgsmacht. Vergaand perfectionisme pakt averechts uit en levert een 'klimaat van angst en stress' op, constateerde de bewindsvrouw donderdag volgens USA Today.

'Dit is geen gezonde omgeving', aldus James. De luchtmacht onderzoekt inmiddels 92 officieren die mogelijk gefraudeerd hebben bij een bekwaamheidstest of daarvan op de hoogte waren en hun mond hielden. Zij mogen voorlopig hun gebruikelijke werk - het beheren van intercontinentale kernraketten - niet uitvoeren.

De staatssecretaris kreeg tijdens bezoeken aan bases te horen dat de officieren het gevoel hebben dat ze bij toetsen alle vragen goed moeten beantwoorden om voor promotie in aanmerking te komen. Dat systeem werkt fraude in de hand, constateert James nu.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: