Translate

dinsdag 14 januari 2014

Als in een actiefilm: vrachtwagen al rijdend leeggeroofd

© Archieffoto ANP.Een uit Waalwijk vertrokken vrachtwagen is tijdens een rit over de Duitse Autobahn compleet leeggeroofd. 'Als in een actiefilm' sloopten de daders al rijdende het slot van de truck. Vervolgens gingen ze er vandoor met de lading. De buit bestond uit 125 iPads, vier iPad-mini's, 30 iPhones en twee toetsenborden van Apple. Dat meldde de Duitse politie dinsdag.

De diefstal was afgelopen nacht. De Tsjechische vrachtwagenchauffeur ontdekte de roof tijdens een tussenstop op een parkeerplaats bij Kassel. Waarschijnlijk zijn de daders vlak achter de vrachtwagen gaan rijden. Daar kon de chauffeur ze niet zien. Vervolgens klom een van de dieven al rijdende op de motorkap van de auto. Zo konden ze het laadruim van de truck openen. Daarna haalden ze de inhoud pakje voor pakje uit de vrachtwagen. Dat duurde hooguit een paar minuten.

De truck was maandagavond rond half elf vertrokken uit Waalwijk en was onderweg naar Tsjechië. Bij een eerste tussenstop in de buurt van Dortmund was er niets aan de hand, dus de roof moet tussen Dortmund en Kassel zijn gepleegd. Maar de politie weet niet wanneer en waar de vrachtwagen precies is leeggehaald, omdat het onder het rijden gebeurde.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: