Translate

vrijdag 17 januari 2014

Aanhouding in moordzaak Nicole van den Hurk


In september 2011 werd het graf van Nicole van den Hurk geopend voor het coldcase-onderzoek© anp.


DNA-onderzoek heeft geleid tot de aanhouding van een verdachte in de ruim 18 jaar oude moordzaak van Nicole van den Hurk (15) uit Eindhoven. Het gaat om een 46-jarige man uit Helmond die bekend is bij de politie, zo zegt laatstgenoemde.

Ze arresteerde de verdachte dinsdag op verdenking van verkrachting van en moord of doodslag op het 15-jarige meisje. Dat gebeurde op basis van een match tussen het dna-profiel van de Helmonder en dna-profielen uit het moordonderzoek, zegt een politiewoordvoerder.

De Helmonder werd volgens hem opgepakt in zijn woning. De zegsman wil niet zeggen of de man eerder is veroordeeld. ,,We hadden DNA van hem dat we mochten gebruiken'', zegt hij. Voor zover bekend kenden de verdachte en het slachtoffer elkaar niet.

De Helmonder is afgelopen dagen verhoord maar de politie geeft geen informatie over zijn verklaringen. Hij wordt vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris in Den Bosch. Het is niet duidelijk of de verdachte al eerder is beeld is geweest in het onderzoek naar de moord op Van den Hurk.

De Eindhovense tiener verdween in oktober 1995 toen ze van haar oma in het stadsdeel Tongelre naar winkelcentrum Woensel fietste om er te gaan werken in een supermarkt. Haar levenloze lichaam werd 6 weken later gevonden in het struikgewas tussen Lierop en Mierlo. Ze bleek met geweld om het leven gebracht.

De politie onthult dat het onderzoek naar de moord eind 2012 een doorstart heeft gemaakt vanwege nieuwe informatie. Vanwege de nieuwe informatie is het DNA van de verdachte vergeleken met de sporen en was er al eind 2012 een match, vertelde een politiewoordvoerder vrijdag. Zes politiemensen werkten sindsdien 'in stilte', zorgvuldig en met veel overleg verder aan de zaak.
Bron
Lees ook: Nabestaanden Van den Hurk 'opgelucht en verheugd'
Lees ook: Verdachte moord Van den Hurk was 'kruitvat vol haat'
Lees ook: Moord-verdachte Nicole Van den Hurk had 'raar verleden met vrouwen'
Lees ook: Advocaat krijgt zin over expert in zaak-Nicole

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: