Translate

zaterdag 30 januari 2010

'Antiboerka'-imam verjaagd uit moskee


De Parijse imam, die zich uitsprak voor het boerkaverbod in Frankrijk, heeft gisteren onder begeleiding van de politie zijn moskee moeten verlaten. De man werd bedreigd en gelovigen eisten dat de "verrader, ongelovige en jodenimam" zijn functie neerlegt. Dat melden Franse media.

Volgens imam Hassen Chalghoumi moeten vrouwen die de gezichtsbedekkende kleding willen dragen, maar verhuizen naar Saoedi-Arabië of andere islamitische landen, zo zei hij recent in de krant Le Parisien. De imam van de moskee in de gemeente Drancy is van mening dat het dragen van boerka's en niqabs behoort tot een kleine minderheidstraditie binnen de islam die schadelijk is voor het geloof. Ook stelde hij in het interview dat boerka's een gevangenis vormen voor vrouwen.

Doodsbedreigingen
De kleding is volgens Chalghoumi een vorm van seksistische onderdrukking. De geestelijke ontving doodsbedreigingen wegens zijn uitlatingen, net als voor het aangaan van een dialoog met de Joodse gemeenschap in de Franse hoofdstad.

Een Franse parlementscommissie pleitte dinsdag in een rapport voor een verbod op de boerka. Frankrijk telt ongeveer vijf miljoen moslims. Minder dan tweeduizend vrouwen dragen er het allesverhullende gewaad. (eb)
30/01/10 17u01

Bron: HLN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: